2010-03-04

Ecco Stream Black Lux pikaajaline test

Aasta tagasi ostsin ma enda esimesed Ecco jalatsid. Vihale ajas see, et Eestimaa lörtsised talved tegid jalad koguaeg märjaks, isegi uued jalanõud ei pidanud tervet talve vastu ja niiskust hakkasid nad läbi anda õige kiiresti.
Tegin investeeringu, mida ma siiani ei kahetse - ostsin Ecco Stream Black Lux jalanõud (pildil).
Selle jalanõu valmistamiseks on kasutatud Coretex tehnoloogiat, mis jätab jalanõu seestpoolt kuivaks isegi meie lörtsiste ja vihmaste ilmadega. Et jalanõu iga suurendada tuleb selle eest ka hoolt kanda, poest on võimalik osta vastavat Coretexi veekindlat spreid. Pesta ja kreemitada tuleb enne selle pihustamist jalanõusid ka, see on küll tüütu, kuid jalanõude hind innustas mind ka nende eest hoolt kandma. Oleks nende hind 400 eeki, siis ma nende eest eriti ei hoolitseks.

Aasta jooksul on need jalanõud pidanud taluma -30 kraadist külma. Olen nendega viibinud 34 kraadises kuumuses, teinud läbi Samaria kuru matka (infot Samari kuru kohta). Jalanõud pidasid ilusti vastu, ainult pärast pidi tolmu nende pealt lapiga maha pühkima.
Lörts, vihm, lumi jne, kõike on pidanud Eccod taluma.
Kõige rohkem õigustavad Eccod ennast kevadel, sügisel, talvel ja suvel (need on meil ka aegajalt jahedad ja vihmased). Jalad jäävad vihma ja lörtsi eest kuivaks. Libedusega ei ole ka enam nii palju probleeme olnud kui eelnevatel aastatel. Ei tea küll, mis nende jalanõude taldade juures tehtud on, kuid need nagu kleebiks ennast jää peale ja takistavad libisemist. Huvitav, kas ämbrlikmehe kostüümi hulka kuuluvad ka Ecco jalanõud?
Aastaga on kõige rohkem kulunud jalanõude paelad ja varsti tuleb mul minna poodi ja uued osta.

Kokkuvõtteks võin soovitada kõigile Ecco jalanõusid, eriti Coretexi omi, kuna need toimivad. Aga, et toimet ja eluiga pikendada peab nende eest ka hoolt kandma.
Miinusena võiks mainida seda, et paljud Coretexi jalanõud näevad välja igavad ja tavalised (aga see on pluss nendele inimestele, kes ei taha omada kõrgläikega punaseid kingi).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar